Äiti leipoo hymyellen.
Kelle leivot, äiti kellen?
Vielä kysyt kelles muille:
pienoisille piimäsuille.
Tää on kakku pikku Annin,
tuo on Heikin, tää on Hannin.
Tämän saapi pikku Asta,
joll on yksi hammas vasta.
1tl suolaa
1rkl siirappia
1/2pussia kuivahiivaa
n.4dl Risentan riisijauhoja
2rkl öljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhoseos sitten vesiseokseen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kaada taikina teflonpintaiseen leipävuokaan ja anna kohota tunnin verran. Paista 200 asteessa n. 20min.
Leipä kohoaa suunnilleen vuoan puoliväliin. Paistamisen jälkeen anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten leipä ja säilytä vuoan alla. Itse tein leivän aamulla ja koko päivän pysyi pehmeänä vuoan alla-tosin eipä sitä leipää enää iltasella paljon ollut-joku oli napsinut herkkuleipäänsä:)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.