1363778.jpg

Tässä pohdiskelin yksi päivä, että miten ihmeessä onnistuisi riisimurokarkkien teko ilman kookosrasvaa ja kaakaota. Ei siinä muuta auttanut kuin testata. Meillä näytti riisimurot olevan vähissä joten laitoin toiseen puoleen riisimuroja ja toiseen riisihiutaleita. Ei nämä kyllä neidin mieleen olleet, maistoi kyllä, mutta tuo siirapin maku ei oikein kuulu suosikkeihin.
Laitoin näihin:

50g Keijua
50g tomusokeria
2rkl siirappia(tähän voi laittaa tummaa tai vaaleaa siirappia)
75g riisimuroja/riisihiutaleita

Mittaa rasva, tomusokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Ota kattila liedeltä ja lisää riisimurot/riisihiutaleet joukkoon. Annostele vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Tähän tietty ruokavalion mukaan voisi laittaa sitä kaakaota ja vaikka vaniljasokeriakin joukkoon tuomaan makua ja väriä. Ehkä jonakin päivänä voin niin neidillekin tehdä:)